Magy

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Novodobý fašizmus a vymývanie mozgov

Upozorňujem, že nasledujúce riadky sú výlučne môj názor, ktorý prezentujem na základe slobody slova a nikoho nenútim, aby sa s nimi stotožňoval.
Najprv si ujasnime pojmy.

Nacizmus - ideológia, politika a prax nemeckého fašistického hnutia, nacionálny socializmus;
Fašizmus - politický režim založený na diktatúre, potlačovaní občianskych slobôd, na útočnom nacionalizme; ideológia tohto režimu hlásajúca rasizmus, násilie apod.
Socializmus - rozličné teórie o spoločnom poriadku založenom na sociálnej spravodlivosti, rovnosti všetkých ľudí a obyčajne aj na spoločnom vlastníctve výrobných prostriedkov.
Revizionizmus - hnutie za revíziu niečoho (najmä dejín, prípadne ideológií, princípov, zásad)
Vymývanie mozgov - proces, uskutočňovaný dlhodobým pôsobením propagandy, zamlčovania a prekrucovania pravdy, pri ktorom sa z jednotlivcov stávajú manipulovateľné tupé davy.

(Pokiaľ poznáte presnejšie definície, sem s nimi)

Nedávno som sa dostal pri diskusii so stúpencami národného socializmu k celkom zaujímavému dielu.
Kto má záujem, môže si ho stiahnuť a pre dokonalý prehľad o tom, čo sa v ňom píše, naštudovať.

Rudolf Seidl - fakta versus fikce (nové a utajované poznatky o holocaustu)

( Existuje nápadne podobné, ale iba skratkovité dielo na spôsob úvahy, ktoré sa volá: Mark Weber - Osvienčim: Mýty a fakty)

V stručnosti - ide tu o veľmi podrobné rozoberanie problematiky holokaustu a konkrétne tábora v Osvienčime a rekonštrukciou svetu ukázať, že celá tá propaganda o plynových komorách, zabíjaní miliónoch židov atď. je vlastne holý nezmysel, produkovaný židmi (!) ovládaného sveta.
Publikácia práve svojim rozsahom a detailnosťou (plánky, zariadenia, tábory, fotokópie dokumentov, prepisy výpovedí tých čo prežili aj členov SS) má navodiť zrejmý dojem, že ide o pravdivé dielo, ktoré sa snaží iba odhaliť "fakty".
Niečo v štýle: "ukážeme svetu pravdu, pravdu a nič len pravdu, k tomu nám dopomáhaj Boh"

Preštudoval som to zhruba celé, niektoré pasáže som vynechal, avšak len kvôli tomu, že to bolo len opakovanie už skôr opísaných vecí, faktov a procesov.

Čo mi z toho celé vyšlo? Niekto (možno sám autor) sa snaží veľmi, veľmi inteligentným spôsobom strhnúť na svoju stranu nových, ešte "nezaradených" prívržencov - teda väčšinou mládež od zhruba 13-15 rokov veku a pokračovať v nezmyselnom prenasledovaní židov, ako pôvodcu všetkého zla.
Tak ako kedysi nemecká nacionálna strana mala svoju oporu v
1. silne charizmatickej osobnosti A. Hitlera;
2. v ideológii, že za celé nešťastie prehratej I. svetovej vojny a iných neduhov spoločnosti môžu židia, židia a zase len židia;
3. podporovaní národnej hrdosti o nadradenosti nemeckého národa a rasy nad ostatné,

tak dnes ľudia, sympatizujúci s myšlienkami a ideami tohto obdobia a ideológie stavili na podobnú kartu.
1. --- (bohužiaľ, dnes nemajú takú silnú vodcovskú osobnosť, ktorá by dokázala zmanipulovať davy, a oni si uvedomili, že by to bola skôr slabina)
2. dokazovaní, že nič nebolo tak ako sa to učíme - to je hlavný nosník, že vlastne nie židia boli obete, ale nemci a nemecký národ.
3. podporovaní národnej hrdosti založenej na nadradenosti bielej rasy nad inými - ako sú cigáni, arabi, židia a pridružili do toho už aj také rôznorodé pikošky ako "feťáci", homosexuálne orientovaní jedinci, anarchisti, ľudí v štýle emo... jedným slovom pomaly každý, kto čo len trochu vyčnieva z davu a nesúhlasí s ich ideológiou. Je úplne irelevantné, či daný jedinec niečo spáchal alebo nie. V ich očiach je to "špina".

V danej publikácii sa argumentuje napr. tým že:

- dlhoročne propagovaný fakt, že v dôsledku prenasledovania zomrelo zhruba 4 milióny židov, bol po určitom čase opravené na správnejší údaj - 1 milión židov aj nežidov, ktorí zahynuli v hlavnom tábore v Osvienčime a ktorý bol mnohými historikmi dokonca odhadnutý len okolo 600tis.
Tento argument má však jednu obrovskú dieru, ktorú títo propagátori "odhalenia pravdy" zámerne zamlčujú. Všimnite si slová "hlavnom tábore v Osvienčime" Ak v hlavnom tábore v Osvienčime umrelo "len" 600 tis. židov (pripusťme to), tak kde sú tie ďalšie státisíce z iných táborov, ktoré už boli projektované a fungovali čisto ako vyhladzovací tábor a nie koncentračný - napr. taká Treblinka, kde umieralo 99% dopravených osôb do niekoľkých hodín po vstupe. Teda priamy proces "z vlaku do komôr a na popol" bez zdržiavacích medzistupňov. Ide tu teda zjavne o odvrátenie pozornosti poukázaním na sémantický nezmysel. Slovná hračka.

- tie tzv. plynové komory nemohli zvládnuť zabiť také množstvo ľudí iba pomocou otrávenia plynom, známym ako CycloneB. V publikácii sa uvádzajú výpočty ľudí + rôzne časy potrebné na dopravu takéhoto množstva ľudí, ich "spracovanie" - teda prípravu, otrávenie, odsunutie a spálenie príp. iný spôsob likvidácie.
Publikácia však už nehovorí o tom, že na otrávenie ľudí bola po krátkej dobe používaná vylepšená verzia tohoto pôvodne dezinsekčného plynu, ktorá bola ďaleko jedovatejšia, účinnejšia a rýchlejšia. Nemecký priemysel jednoducho vyrábal tento nový CyclonB pod rovnakým označením a teda výpočty potrebného množstva prášku, časov na účinkovanie a iné fakty padajú ako domček z karát, lebo sú prevádzané na základe prvotných poznatkov z pôvodnej verzie chemikálie. Aké jednoduché je niekoho zblbnúť, že?
Asi by som sa mal zmieniť ešte o tom, že veľmi vysoké percento väzňov v koncentračných táboroch aj na ceste do nich umrelo v dôsledku chorôb, podvyživenia, bitia, mučenia a pod. Takže výpočty potrebného plynu na všetkých mŕtvoly opäť nemôžu sedieť.

-  kremačné pece nemohli ani zďaleka zvládať príval takéhoto množstva mŕtvol, nehľadiac na potrebné množstvo uhlia atď.
Ďalší fakt, ktorým sa publikácia oháňa, avšak zámerne zamlčuje, že keďže kremačné pece síce naozaj po krátkom čase nedokázali zvládať toto množstvo, tak popri používaní pecí bolo neskôr nepomerne väčšie množstvo mŕtvol (stovky a tisíce mŕtvol) spaľované v tzv. kremačných jamách - na obrovskom rošte, poukladané a navrstvené striedavo s drevom a bohato podporené horľavinou.
Mimochodom, dnešné kafilérie tiež nepoužívajú systém kremačných pecí, (ktorý je vhodný naozaj len na malé množstvá tiel0 ale takýchto kremačných jám. Veď ako inak zlikvidujete v krátkom čase nakazené a utratené tisíce zvierat a ich tiel?

- citát "Bývalí väzni potvrdili, že v Osvienčime nevideli žiaden dôkaz vyhladzovania." - a zopár výpovedí väzňv, že nič podobné nevideli ani nezažili, hoci boli tam.

 Je veľmi jednoduché vybrať a použiť len také výpovede, ktoré sa mi hodia do kariet. K tomu niet čo dodať, snáď len to, že určité percento väzňov v Osvienčime naozaj nemalo prístup k tomu, pretože boli priradení na rôzne práce, ktoré im vlastne znemožňovali styk s touto časťou tábora. Osvienčim bol totiž ako píšem ďalej, aj z veľkej časti táborom pracujúcich väzňov.

- Oficiálne nemecké táborové regulácie objasňujú, že Osvienčim nebol vyhladzovacím centrom.

 Samozrejme, Osvienčim bol koncentračný tábor a ako taký mal úplne iný cieľ. Boli v ňom sústredení najmä pracujúci väzni, teda väzni nejako prospešní pre vojenskú mašinériu - neďaleké bane na uhlie - kľúčový to prvok pre priemysel a vojnu, fabrika IG-Farben, muničné dielne a fabriky atď. Zjavne ide o jednoduché odpútavanie pozornosti poukazovaním na sémantický nezmysel.

A takto by sme mohli pokračovať donekonečna. Okrem asi miliónkrát až paranoicky opakovaného slova -židia- v súvislosti s tým, že mali/majú rozhodujúci(!) vplyv na všetko, čo sa dialo/deje (tisíckrát opakovaná lož sa stáva pravdou), sa v dokumente vyskytujú ďalšie tisíce poloprávd a prekrútených, či nedokázateľných tvrdení. Na stránke NS sa dokonca nachádza zaujímavá rubrika "65 otázok a odpovedí na tému Holocaust". Niektoré odpovede (a aj niektoré formulácie otázok) ma naozaj pobavili, horšie je, že sú formulované "logickým" spôsobom, teda tak aby tomu čitateľ uveril a pridal sa na stranu NS. Že ide často iba o zastieraciu odpoveď, akú používajú s obľubou politici, už vlastne nie je podstatné.
Dva príklady za všetky:

11. Vyhlásilo svetové židovstvo vojnu Nemecku?

Áno. Médiá na celom svete uverejňovali titulky:"Židia vyhlásili vojnu Nemecku"

Aj dnešné médiá používajú rovnaký spôsob bulvárneho spôsobu pritiahnutia čitateľa tým, že určitý fakt skreslí tzv. sémantickou dynamikou. Na fádnu skutočnosť alebo udalosť sa použijú významovo príbuzné slová a frázy, ktoré však majú vyšší emočný index a tým vyvolajú väčší záujem. Zjednodušene povedané, metafora. Ak teda rozlúštime túto novinársku "šifru", dostaneme úplne pragmatickú skutočnosť - Po prehratej prvej svetovej vojne bolo na Nemecko uvalené čiastočné obchodné embargo. Tým, že ľudia so židovským pôvodom (alebo často len príbuzenstvom) boli často vo vyšších vládnych alebo finančných kruhoch a že táto vojna bola vlastne len odpoveďou na nemeckú agresiu a formou trestu, bolo dostatočným podnetom na takéto vytvorenie pútavého titulku. Titulok teda opisoval fakt len spôsobom, ktorý mal za úlohu prilákať čitateľov. Nič viac, nič menej. Ako sa však táto bežná novinárska prax dá obrátiť v prospech propagandy, je vidieť.

21. Aký význam má príbeh o Holokauste pre súčasných Židov?

Holokaust zbavil Židov ako etnickej skupiny akéhokoľvek druhu kritiky. Ich vodcom poskytuje jednoduchý spôsob kontroly. Je základom pre rast materiálnej podpory Izraela, ktorá v súčasnosti tvorí asi desať miliárd dolárov ročne.

Nie som si istý, či ten zámer v "pravdivej" odpovedi vidím len ja sám, ale radšej to tu zmienim. Závisť a chamtivosť. Moc a peniaze vždy korumpovali a hitlerov vojenský režim získal obrovské prostriedky zo zhabaného majetku židov, ktorí ako svojská kultúra mala určité špecifické "skvele finančne orientované" vlastnosti. Použitím týchto financií sa dala ľahko a rýchlo vybudovať celá obludná mašinéria. Lenže tento prísun financií bolo potrebné udržať, nestačilo zlikvidovať pár desiatok tisícov židov. No a potom je to ako začarovaný kruh - na to aby som mohol zbaviť svojprávnosti a života ďalších židov a získať ich majetky, musím logicky vytvoriť väčšiu armádu a infraštruktúru a tá stojí zase viac peňazí a tak ďalej takmer donekonečna.

Aby som sa ale vrátil k téme avizovanej v titulku.

Tak ako je zrejmé, že po likvidácii Hitlerovho režimu a spojencami vyhratej vojne došlo k mnohým účelovým dezinformáciám (a ja sa o to nehádam), tak bohužiaľ ale nemôžem ani akceptovať takéto účelové potieranie dejín, totálne vyvracanie a prekrúcanie.
Hitler napokon vo svojej chorej ideológii, že vinníkmi všetkého zla na svete a Nemecku sú práve židia došiel až tak ďaleko, že do toho postupom času v rámci tzv. "čistoty rasy" zahrnul už aj cigánov (boli predsa kočovné, neprispôsobivé etnikum), slovanov (alias boľševizmus v génoch) a iné menšiny. Prekvapenie? Áno, práve vy, slovenskí hrdí národní socialisti, vy čo sa bijete do hrude, hajlujete a "hrdo" sa hlásite k myšlienkam a rozvíjaní princípov hitlerovského fašizmu a nacizmu, nie ste žiadni árijci, ale "iba" slovania, ktorých by tento režim v prípade úspechu zmietol z povrchu zemského rovnako, ako tých (židov), ktorých nenávidíte. Ste "hrdí slováci", ale hrdosť predsa nespočíva v prejavovaní agresivity a ukazovaní sily, účasti na nejakých mítingoch a vykrikovaní rôznych hesiel a myšlienok PROTI niečomu, ale v hrdosti na VYBUDOVANIE NIEČOHO VLASTNÝMI RUKAMI, toho na čo ste údajne hrdí. Zaujímavé, že základom tzv. "správnej" ideológie sú "správne" postoje a činnosti, ako napr. mať usporiadanú rodinu ako základ štátu, budovať túto vlasť a prispievať na jej ekonomický vývoj. Huuups... čo to? Väčšina týchto "hrdých národovcov" sú jedinci mladí, z často  rozvrátených rodín, nadmerne agresívni, slobodní, bezdetní, ktorí svoju pravdu dávajú najavo iba ničením, hulákaním, chľastaním... alebo mi niečo uniklo???
No, až títo národní socialisti budú v percentuálne väčšinovom zastúpení prezentovaní otcami a matkami početných rodín, úspešných podnikateľov, podstatne prispievajúcich na zvýšenie zamestnanosti na Slovensku, teda ľudí svojim príkladom naozaj dokazujúcich, že reálne budujú národ a vlasť(nielen silnými rečami), tak potom sa k takýmto bez váhania pridám, budem ich všemožne podporovať a povzbudzovať.

Lenže dnešná Európska únia vo svojej propagácii za multikultúrnosť a otvorenosť zachádza často tiež priďaleko. Tam, kde začína sloboda jedného človeka, končí sloboda iného. Svätá pravda, ktorú sa byrokrati dnešnej EÚ snažia rozbiť holými rukami - či skôr nezmyselnými nariadeniami a zákonmi. Okrem úplne zbytočného duplikovania byrokracie (o tom hovoriť nesmiete, lebo je to veľmi nedemokratický postoj na výsostne demokratické zriadenie Únie!!! No no no!!!), až po nariaďovanie, čo ktorá krajina smie a nesmie produkovať a  v akých množstvách (niektoré sú snáď aj prospešné, ale bohužiaľ, mnoho z nich znamená likvidáciu malých podnikateľov, fariem, poľnohospodárstiev a prirodzene konkurenčného prostredia v prospech tzv. celoplošnej rovnomernosti a vyváženosti.)

Jednej totality (červeno-čiernej nacistickej a potom krvavo-červeno komunistickej) sme sa úspešne zbavili, aby sme si na krk uviazali ďalšiu. Tentokrát vo farbe nebovo-modrej aj s hviezdičkami. Nechcem tu brojiť proti súčasnému stavu... Šiel by som sám proti sebe, je mi to ďaleko milšie ako žiť pod totalitou pionierskych šatiek a šedomasového despotizmu. Bohužiaľ, totalizmus je akoby zakorenený v nás samotných.
Najkrutejší národ nie sú, ako sa dnes traduje, fundamentalistickí moslimovia, židia a pod. Sú to deti.
Skúste strčiť jedno černošské dieťa do kolektívu bielych detí. Stane sa to samé, ako keď dáte jedno biele dieťa medzi samých černoškov. Budú na neho ukazovať prstom a vysmievať sa(v tom lepšom prípade), prípadne ho nejako znevýhodnia pri spoločných aktivitách (v bežnom prípade), alebo sa (v tom horšom prípade) uchýlia aj k hrubším prejavom - kopance, buchnáty, násilné vyčlenenie atď. Je to proste v nás. Ak by sme vyrastali v prirodzene zmiešanej spoločnosti, kde je rôzne a chaoticky zastúpené širšie spektrum rás a národností, vtedy by nebol žiaden problém. Lenže dnešné násilné multikulturalizovanie a prirýchle otváranie sa svetu a národom má na ľudí, po generácie nezvyknutých takto žiť, dosť nepriaznivé následky. Vidíme to v hrozivo vysokom počte rôznych rasovo orientovaných útokov, a v dosť alarmujúcom náraste radikálov, ktorí v rámci "boja za pravdu" neváhajú spísať takéto prepracované publikácie, lákajúce nových sympatizantov. Jedna totalita strieda druhú, potom tretiu a zdá sa, že tomu nebude nikdy koniec. Novodobý "fašizmus" - v zrkadlovo obrátenom princípe k tomu pôvodnému má a bude mať rovnako katastrofálne dôsledky, ako keď pozitívny symbol (svastiku) zneužili tým, že ho jednoducho iba zrkadlovo obrátili. Podobnosť čisto náhodná?

Samotný názov svastika je odvodený z indického jazyka sanskrt a približne znamená "mať sa dobre", "niečo dobré," či "priazeň osudu."Svastika vstúpila do povedomia predovšetkým vďaka nacistickému Nemecku a Adolfovi Hitlerovi.

Dnešné vymývanie mozgov európskou úniou a prodemokratickými vládami je v určitom zmysle dosť podobné tomu predchádzajúcemu. Predtým vtĺkali do hláv nemeckému národu ideológiu o škodlivosti a nebezpečnosti toho, keď je niekto žid, dnes sa to deje opačne - akékoľvek nacionalisticky alebo tvrdo nacionálne zmýšľajúce prúdy sú v príkrom rozpore s ideami "spoločnej európy".

Tak či onak, nechcem a nebudem obhajovať ani zaznávať ani jednu stranu. Myslím si, že pravda je vždy niekde uprostred, teda ani 6 miliónov vyvraždených židov v jednom tábore, ale ani to, že nikdy nič podobné nebolo a je to len výplod spojencov a rusov.
Každý má právo vyjadriť svoj názor, pokiaľ je rozumný a doložený logickými argumentami (resp. dôkazmi). Nastáva tu jedno veľké ALE. Dnešný stav výpočtovej, polygrafickej a reprodukčnej techniky dáva také netušené možnosti, že čokoľvek sa dá zmanipulovať, zdeformovať, pozmeniť a či priamo vyhotoviť autenticky vyzerajúci dôkaz.

Preto začínam už zo zásady neveriť ani takýmto "jednoznačným" dôkazom, radšej použijem vlastnú hlavu a uznám dôkaz, ktorý bol vytvorený PRED touto érou, ako akýkoľvek sebevierohodnejší dôkaz, prezentovaný až v dnešnej dobe. Kde boli všetci títo pochybovači a analytici so svojimi nevyvrátiteľnými faktami celých 50 rokov? A výhovorka na komunizmus neobstojí. Ja tvrdím, že potrebovali dostať do rúk zbraň (výkonnú digitálnu techniku), s ktorou by si históriu prispôsobili podľa svojich predstáv a začali nové vymývanie mozgov - vo svoj prospech.
Pre mňa bude jediná výpoveď môjho deda-partizána (neskôr paradoxne prenasledovaného komunistami), stovák väzňov zaznamenaných na obyčajný celuloid a filmové záznamy z vtedajšej doby rozhodne znamenať viac, ako celé hory takýchto novodobých "odhalení právd". To sa deje aj v prípade tých útokov na new yorkské dvojičky, kde už kopec expertov rozoberá, prečo to teroristické útoky neboli a čo sa dialo atď. Názor nech si vytvorí každý sam, ja ho mám tiež.

Úvahy | stály odkaz

Komentáre

  1. slubujem ze zajtra precitam...lebo moja tema...
    okrem ineho :)
    len dnes nevlaaadzem, lebo ma skolil novodoby jelinek :)
    publikované: 16.09.2008 01:21:50 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  2. dobré
    fakt trefný článok, so všetkým súhlasím, až na jednu drobnosť: Neviem, odkiaľ pochádzaš, ale ja žijem v Bratislave a moje deti, dnes už na základnej škole, sa od malička stretávajú s deťmi z rôznych krajov a kultúr: mongolsko, vietnam, arménsko, no a rodinka s mulatmi....ver mi, nemajú s tým problémi a ako som si zisťovala, ani ich kamaráti, či spolužiaci nemajú žiadne rasistické prejavy a na druhej strane ani prehnaný záujem, proste prirodzený vťah, ako k iným deťom....a keď sa povadia, ešte som nepočula, že ten černoch ma nahneval, vždy len menom: Tá Cacral je koza....bez toho, že by ju napr. hanili pre rasu, ale jednoducho len pre povahu...../Prosím to bol len príklad/....nebude to také čierne, pa
    publikované: 16.09.2008 12:00:19 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  3. no
    moj nazor je moj nazor a tu ho nebudem teraz prezentovat, kedze som tu lahko identifikovatelny, ale spracoval si to velmi pekne.
    leeen co ja viem...ns education center 88 sem hodit link...to by som nehadzal...nech sa tam robia neviem cim a ako velkymi tupcami, netreba im robit reklamu, ani zapornu...
    publikované: 16.09.2008 12:10:41 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  4. REAKCIA
    VALASIK - kludne mi svoj nazor napis na mail. inak - tu v drvivej vacsine chodia ludia nepomerne starsi ako okolo 13-15 a maju uz pomerne vyhranene nazory na tieto veci, teda sa nebojim ze by som im robil skrytu reklamu. Navyse, ta mlada vekova generacia nema trpezlivost citat take rozsiahle clanky, mozes mi verit.
    MATAHARI - no ak si to precitas pozorne, prave o tom pisem - tvoje deti su uz zvyknute a beru to ako samozrejmost, ale nasa generacia vyrastajuca "za sociku" nebola.
    publikované: 16.09.2008 12:30:52 | autor: magy (e-mail, web, autorizovaný)
  5. či už
    sa holokaust odohral tak či onak, až také závažné nie je, lebo ide o minulosť. ako oveľa povážlivejšia sa mi vidí sebaľútostná kampaň židovstva, v ktorej zo zištných dôvodov alebo prostej predpoondiatosti pokračujú aj nežidia. z hľadiska života je taká číro-číra stagnácia (nie tých, čo rumázgajú naoko, lež tých, čo skočili na lep) na škodu, pričom je úplne fukné, aké majú kultúrne pozadie. nové načim generovať. a ktovie, čo by k tomu povedal lazarev; voľačo aj tuším :-)
    jaj, aby bolo jasné: keby niekomu zišlo na um, že mám niečo proti židom, nech si radšej premastí závity a potom nech číta ešte raz. žil som s nimi, aj totú škatuľu po púšti vláčil, aj sa za vyvoleného považoval, aj na ranu elektrického prúdu pošiel. len žičím im, aby konečne prestali v minulom a v strachu žiť ;-)
    publikované: 06.10.2008 18:32:19 | autor: rachélin (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Bože
    Kde som to ja chudák zase zablúdil?! Článok úplne o ničom. Autor by si mal radšej ujasniť tie pojmy a keď už o niečom píše tak aspon niečo o tom vedieť. Aké u Ódina, Nemecké fašistické hnutie?! Nič také v Nemecku nebolo. V Nemecku bola jedine tak NSDAP - politická strana. Pliesť si Národny-Socialismus s fašismom môže fakt len človek ktorý čítal maximálne učebnicu dejepisu za vlády komunistov. Und fašismus je od kedy rasistický? Si myslíte, že talianský fašisti s juhu oslavovali Nordickú rasu? Uhm fašismus vôbec neni v svojej podstate rasistický. A hlásajúci násilie? Asi tak ako USA s trestom smrti.
    publikované: 26.11.2009 16:45:12 | autor: Wotan (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Pojmy
    Musim uplne suhlasit s Wotanom. Tazko sa da verit tomuto clanku a autorovi ked nepozna zakladne pojmy, co je to fasizmus a nacizmus. V neposlednom, rade vobec nevyvratil tvrdenia v tejto publikacii ktore spomina, navyse si zobral z nich iba slabe percento. Argumenty v publikaci su casto dokladane roznymi expertizami. Nech ich skusi tiez vyvratit. Vela stastia Treba vela studovat a potom sa clovek pravdu dozvie. Pravda oslobodzuje.
    publikované: 18.12.2011 18:45:56 | autor: Vladim (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Víte, vono řešení je složitý.Všichni, víceméně kecaj.
    I kecali. Takže radím, žijme tak, aby jsme nikomu neubližovali. Stačí. Každé další slovo je zbytečným tlacháním.
    Snad jen obligátní- Tvá svoboda končí tam, kde začíná svoboda toho druhýho.
    Ahoj)))
    publikované: 19.12.2011 08:54:43 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Nič nové som sa nedozvedel.
    Nech sa na mna nikto nehnevá, ale z autorovho článku je extrémne cítiť zaujatosť. On nechce ani tak vyvrátiť fakty revizionistov, ono sa to vlastne ani nedá, dôkazy sú už tak silné, že sa celý mýtus musel poistiť zákonmi, ktoré zakazujú jeho vyvracanie, skôr by som povedal, že je nejak ľavicovo orientovaný, alebo čosi podobne a proste píše ako sa mu hodí. Rád si vždy prečítam niečo, čo je napísané z úplnou nezaujatosťou a nejakou tou logikou. To dúfam každý.....
    publikované: 21.12.2011 22:10:23 | autor: Peter (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Dalsi zidovsky pamflet
    Ty idiot, preco klames? Zidovsky kongres vyhlasil vojnu Nemecku v roku 1933. To bolo dlho pred
    akoukoľvek akciou proti židom a šesť rokov pred vojenskými aktivitami z roku 1939.

    Dalsie tvoje vyblitky nema zmysel ani rozoberat. Azda este toto:

    "hitlerov vojenský režim získal obrovské prostriedky zo zhabaného majetku židov, ktorí ako svojská kultúra mala určité špecifické "skvele finančne orientované" vlastnosti."

    Tie skvele financne orientovane schopnosti povedzme si na rovinu nie su nic ine, len spinava lichva a premysleny podvod, akym sa zidia dostali k majetkom. To co robili a robia je cista zlodejina a matematicky podvod, okrem ineho jeho princip popisany aj tu: http://goo.gl/HAZCd.

    Hitler tymto vagabundom zobral len to, co oni podvodom vzali Nemeckemu ludu.

    A ano jasne, chudacikovia zidia, vsetci im ublizuju, ved oni nic zle nerobia, len lichvou financne zotrocuju planetu a vsetci ti co si o nich dovolia povedat nahlas pravdu su zli, lebo ich nemaju radi, len oni su dobri. To si vazne tak prijebany ze sa nezamyslis nad tym preco je tomu tak? Myslis ze ludia budu donekonecna verit rozpravke o dobrych zidoch a zlych a zlych nezidoch? Kym neprestanu financne ruinovat planetu a budu si namyslat, ze su akysi vyvolenci, tak dopadnu velmi zle, ale tentokrat skoncia uplne.

    Tu je ukazka co si ti chori pomatenci uz dovoluju:

    http://www.youtube.com/watch?v=7t_LxpCY2G8
    publikované: 19.10.2012 19:58:49 | autor: vibetribe (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014