Magy

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pravda č.25

Nikdy som žiadneho človeka nepodviedol. Maximálne som bol ticho a nechal ho, nech sa podvedie sám. To nie je žiadna schválnosť, len blázon sa nedokáže brániť vlastnej hlúposti.

(tak túto radu či pravdu používam často ako osobné motto :) )

Zivotne pravdy Lazara Longa | stály odkaz

Komentáre

  1. "Poctivo" - každý deň...
    bodaj by sme si aspoň raz za čas niektoré z týchto múdrostí pripomenuli... :-)) Aj keď práve táto sa mi nezdá dvakrát vhodná - nechať niekoho aby sa podviedol sám - čo to je? Ale tiež nemusím všetko vedieť :-)))
    publikované: 25.10.2008 18:21:06 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  2. magy
    presne tak . nesnažím sa nikoho presviedčať o svojej pravde , ale vždy vyjadrím svoj názor . donekonečna presviedčať tvrdohlavého na úkor mojej energie je neúctou ku mne samej . ja poviem vždy raz svoj názor a potom už mlčím . aj protistrana musí trochu rozmýšľať a ponúť rozumčekom .
    publikované: 25.10.2008 19:50:03 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  3. oprava
    ponúť je vlastne pohnúť . len to h sa mi niekde stratilo .
    publikované: 25.10.2008 19:51:06 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Martha
    každý máme iné morálne priority a princípy a tak jeden je schopný sa rozdať pre druhých aj na úkor seba a druhý zase na druhých kašle, lebo má dosť problémov sám so sebou, nieto aby sa ešte staral o druhých... To nie je ani zlomyseľnosť, ani sebectvo... tak ako napísal topas234... Ak je treba, poviem svoj názor ale nesnažím sa o (svojej) pravde niekoho presviedčať... Už nie. Nech si to pekne zistí sám. Bohužiaľ, často som bol ja ten zlý, ak som niekomu v dobrej viere pomohol, neskôr sa to obrátilo proti dotyčnému a teda nakoniec som bol ja ten zlý. Takže už bývam radšej ticho a nikto nemôže nadávať.
    publikované: 25.10.2008 23:28:58 | autor: magy (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Magy...
    takto sa vlastne snažím postupovať aj ja. Ale zväčša som iniciatívna a nedá mi, aby som ľudí nechala "v štichu"... Len mi tam nehralo to spojenie: nech sa podvedie sám... kto by to na sebe skúšal? Ale možné je všeličo... Diky.
    publikované: 25.10.2008 23:58:44 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014